Cultuurhistorisch en bouwhistorisch onderzoek naar een woonhuis te Monnickendam

Cultuurhistorisch en bouwhistorisch onderzoek naar een woonhuis te Monnickendam

Opdrachtgever: Eigenaar, i.s.m. betrokken architect

Jaar: 2017

Opdrachtbeschrijving:

Op verzoek van de eigenaar en in overleg met de betrokken architect heeft de Erfgoed Praktijk een cultuur- en bouwhistorisch onderzoek uitgevoerd naar de monumentale waarden van een woonhuis  te Monnickendam. Het betreft een woonhuis met op de begane grond een voormalige winkelruimte met een gevel uit de negentiende eeuw. Achter de gevel bleken zich veel oudere onderdelen te bevinden die deels teruggaan tot de zestiende eeuw. Voor het bepalen van de monumentale waarden is het daartoe benodigde bouw-, architectuur- en cultuurhistorische onderzoek uitgevoerd, zoals dat voor het opstellen van een cultuurhistorische waardestelling en bouwhistorische verkenning gebruikelijk is. Het onderzoek en het rapport dienden ter begeleiding en ondersteuning van de verbouwingsplannen die de eigenaar samen met de architect voor het pand wenste te ontwikkelen  en voor het verkrijgen van de voor het verbouwingsplan benodigde omgevingsvergunning.

Resultaat:

Waardestellend rapport en bouwhistorische verkenning. In het rapport zijn de monumentale waarden van het pand beschreven en beoordeeld naar de criteria van de monumentenverordening van de Gemeente Waterland. De rapportage besteedt onder andere aandacht aan de stedenbouwkundige context,  de bouwgeschiedenis, de architectonische verschijningsvorm van zowel het exterieur als het interieur en aan de cultuurhistorische context van het huis.

2 reacties

I was extremely pleased to discover this page. I want to to thank you for ones time due to this wonderful read!! I definitely appreciated every part of it and I have you bookmarked to look at new information on your web site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.