Maken van waardestellende gebouwbeschrijvingen voor 27 panden te Amsterdam

Maken van waardestellende gebouwbeschrijvingen voor 27 panden te Amsterdam

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam, afdeling Monumenten en Archeologie

Jaar: 2016

Opdrachtbeschrijving:

De beschrijvingen zijn opgesteld in het kader van een eventuele aanwijzing tot gemeentelijk monument  en zijn vervaardigd conform de daarvoor in de gemeente Amsterdam  gehanteerde richtlijnen.  Doel van de waardestelling was objectief en gedetailleerd inzicht te verschaffen in de monumentale waarden van de objecten. Daarbij zijn de waarderingscriteria voor gemeentelijke monumenten, zoals die voor de Gemeente Amsterdam gelden, als uitgangspunt genomen. Voor het bepalen van de monumentale waarden is het daartoe benodigde bouw-, architectuur- en cultuurhistorische onderzoek uitgevoerd, zoals dat voor het opstellen van een waardestelling gebruikelijk is. Tevens vond aan ieder pand een bezoek plaats, waarbij het ter plekke onderzocht werd en foto’s ten behoeve van de rapportage gemaakt werden. Het merendeel van de panden betrof zogenaamde Van Houten panden en een aantal huizen in het oude centrum van het dorp Sloten in Amsterdam Nieuw-West.

Resultaat:

Waardestellende beschrijvingen voor 27 panden conform het daartoe door MenA gehanteerde format  en inclusief een advies met betrekking tot een eventuele aanwijzing tot gemeentelijk monument.

2 reacties

I was extremely pleased to discover this page. I want to to thank you for ones time due to this wonderful read!! I definitely appreciated every part of it and I have you bookmarked to look at new information on your web site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.