Waardestellende beschrijving voor een grachtenhuis aan de Prinsengracht te Amsterdam

Waardestellende beschrijving voor een grachtenhuis aan de Prinsengracht te Amsterdam

Opdrachtgever: Eigenaar, i.s.m. betrokken architect

Jaar: 2018

Opdrachtbeschrijving:

Op verzoek van de eigenaar en in overleg met de betrokken architect heeft de Erfgoed Praktijk onderzoek uitgevoerd naar de monumentale waarden van een grachtenhuis aan  de Prinsengracht  te Amsterdam. Het betreft een grachtenhuis met een gevel uit de achttiende eeuw onder een rechte lijst met dakkapel uit de negentiende eeuw. Voor het bepalen van de monumentale waarden is het daartoe benodigde bouw-, architectuur- en cultuurhistorische onderzoek uitgevoerd, zoals dat voor het opstellen van een cultuurhistorische waardestelling gebruikelijk is. Waar nodig is aanvullend onderzoek gedaan. Tevens vond een bezoek aan het woonhuis plaats, waarbij het huis ter plekke onderzocht is en foto’s ten behoeve van de rapportage gemaakt zijn. Het onderzoek en het rapport dienden ter begeleiding en ondersteuning van de verbouwingsplannen die de eigenaar samen met de architect voor het pand heeft ontwikkeld en voor het verkrijgen van de voor het verbouwingsplan benodigde omgevingsvergunning.

Resultaat:

Waardestellend rapport. In het rapport zijn de monumentale waarden van het pand beschreven en beoordeeld naar de criteria van de monumentenverordening van de Gemeente Amsterdam. De rapportage besteedt onder andere aandacht aan de stedenbouwkundige context, de bouwgeschiedenis, de architectonische verschijningsvorm van zowel het exterieur als het interieur en aan de cultuurhistorische context van het grachtenhuis.

2 reacties

I was extremely pleased to discover this page. I want to to thank you for ones time due to this wonderful read!! I definitely appreciated every part of it and I have you bookmarked to look at new information on your web site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.