Wonen in een monumentaal huis. 1875-1945, toen en nu

Wonen in een monumentaal huis. 1875-1945, toen en nu

Na het grote succes van het boek Amsterdamse interieurs kwam er een  omvangrijker vervolg op dit thema. Hierin worden circa 100 bijzondere interieurs van woningen in Amsterdam Zuid uit de periode 1875 tot 1945 in beeld gebracht. Het boek geeft niet alleen informatie over de cultuurhistorische waarde en achtergrond van de interieurs, maar laat ook zien welke rol bewoners nu spelen als schakel in de geschiedenis.

Amsterdam Oud-Zuid was en is een chique woonwijk. De woningen zijn vaak fraai ingericht en gedecoreerd met debijzondere materialen.

Veel laatnegentiende-eeuwse en vroeg twintigste-eeuwse interieurinrichtingen zijn bewaard gebleven. Maar hoe is het voor de huidige bewoners in een monumentaal interieur te wonen? En hoe ga je als bewoner om met zo’n interieur? Het boek geeft speciale aandacht aan stucornamenten, glas-in-lood, betimmeringen en badkamerinrichting.

Samenstelling en redactie: Barbara Laan, Eloy Koldeweij en Coert Peter Krabbe.

Auteurs: Alexander Westra e.a.

Uitgegeven door SUN en de Stichting Historische Interieurs in Amsterdam, 2012

98 reacties

Możesz używać oprogramowania do zarządzania rodzicami, aby kierować i nadzorować zachowanie dzieci w Internecie. Za pomocą 10 najinteligentniejszych programów do zarządzania rodzicami możesz śledzić historię połączeń dziecka, historię przeglądania, dostęp do niebezpiecznych treści, instalowane przez nie aplikacje itp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *